Auriculoteràpia

Sample title

La Auriculoteràpia és una teràpia reflexe que actua estimulant uns punts concrets del pavelló auricular que tenen influència en determinades regions de l'organisme. 

Però la Auriculoteràpia és molt més que l'acupuntura en l'orella. Els principis de la Medicina Tradicional Xinesa proporcionen un context de gran abast, una base teòrica per al diagnòstic i un enfocament per al tractament, però realment la Auriculoteràpia o Auriculomedicina, va ser descoberta i desenvolupada com a tractament eficaç pel metge francès Paul Nogier en la dècada de 1950. Això va conduir a una via d'investigació contínua que va portar al fet que la primitiva Auriculoteràpia reflexe dels primers tractaments passés a una teràpia de gran abast que pot identificar i tractar als sistemes específics del cos, parts o funcions que estan en desarmonia.


La Auriculoterapia, permet tant el diagnòstic, com el tractament. Com a eina específica o bé en combinació amb altres teràpies, es poden tractar símptomes com el dolor, ansietat, insomni o processos patològics més complexos.