Punció seca

Sample title

La punció seca és una tècnica invasiva que utilitza agulles similars a les d'acupuntura per al tractament del dolor muscular i miofascial provocat pels punts gatells (PG) o "trigger points".  Els punts gatells són punts dolorosos de màxim escurçament muscular i són els causants d'un dolor referit o a distància. El fisioterapeuta localitza el punt específic mitjançant la palpació, i la tècnica consisteix en la seva punció amb l'objectiu desactivar-lo i així disminuir el dolor i millorar la seva funció, restablint la normalitat del to muscular en aquesta zona. 

La tècnica s'ha de practicar amb les adequades mesures higièniques com la utilització de guants per part del professional i la neteja de la pell de la zona a tractar. És una tècnica local molt eficaç, ja que s'actua directament sobre la causa del dolor, sent una de les tècniques més efectives en el tractament del dolor causat per problemes musculars. 
La punció seca, tot i utilitzar elements similars a l'acupuntura, no té relació, i no introdueix cap substància a l'organisme.